Na het voorbeeld van de Affiliate Summit in Londen werd er voor het eerst ook in Nederland een dag georganiseerd met als thema affiliate marketing. Deze dag was zeer geslaagd, met een opkomst van ruim 800 vakgenoten bovendien de grootste tot nog toe in Europa.!

De kick-off van de dag werd verzorgd door één van de oprichters van het Amerikaanse bedrijf PepperJam: Kris Jones. Een interessant verhaal. Deze CEO was bovendien erg tevreden met zichzelf. Dat hij miljonair was op zijn 24e bleef niet onvermeld. We mochten zijn huis in aanbouw bewonderen en uiteraard had hij een ‘great life’. Oja, en zijn onvermijdelijke ‘bestselling book’ was net uit.

Na de keynote waren er een aantal parallelle sessies, en moesten er dus keuzes gemaakt worden. Dat viel niet mee, maar ik koos voor het spaarprogramma panel. De eigenaren van de grotere spaarprogramma’s legden hier wat uit over hun business. Twee leuke uitspraken:
– Ramon: “mijn doelgroep zijn vrouwen die eerder bij de brievenbus zijn dan de hond om de reclamefolders op te halen ”
– Stijn: “Ik gebruik zelf wel viagra, maar verkoop het niet via mijn site”

De volgende sessie was die van easyCar. Een bedrijf opgezet door de initiatiefnemers van easyJet. Het interessante aan dit verhaal was dat easyCar genadeloos was geflopt in de eerste vijf jaar. De spreker vertelde hier open en eerlijk over. Dat was wel eens verfrissend, iemand die gemaakte fouten wereldkundig maakt i.p.v. louter successen.

De derde sessie ging over mobiel internet en de toekomst daarvan. Dit verhaal was een stuk abstracter maar dat zal wel voor de meeste toekomst-voorspellingen gelden.

Helaas moest ik om 16:00 uur al het hazenpad kiezen, want het programma liep nog tot 20:00 uur door en daarna kon er nog geborreld worden. Lunch, diner en een tas vol met goodies werden allemaal keurig verzorgd. Ik moet zeggen dat deze eerste Affiliate Dag een zeer positieve indruk bij mij heeft achtergelaten, met een grote opkomst, strakke organisatie, een bijzondere locatie (De Fabrique in Utrecht) en prima sprekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.