Het was alweer een jaar geleden dat we een wedstrijd van ADO Den Haag hadden bezocht. Deze keer werden we uitgenodigd door de club zelf, naar aanleiding van het artikel over Gamebasics in het AD. We kregen een plaatsje op de eretribune en mochten gebruik maken van de sponsorhome. De tegenstander was NAC Breda.

ado-nac

De vorige keer dat ik ADO tegen NAC zag voetballen was in 2009. Toen eindigde de wedstrijd in 1-1. We hadden deze keer goede hoop op een beter resultaat. Want hoewel ADO onderaan de ranglijst bungelt, was trainer Maurice Steijn opgevolgd door Henk Fräzer. Die had het bekende schokeffect teweeg gebracht, want ADO haalde vervolgens 7 punten uit 3 wedstrijden.

Hoewel het Kyocera Stadion niet volledig was uitverkocht, was het wel sfeervol.

spandoek

spelers

Uit Breda waren maar weinig supporters meegereisd, want het carnaval was net begonnen. De weinige fans die hun club kwamen steunen hadden hun carnavalspak maar aangehouden.

Na een sterk begin van Den Haag kwam het verdedigend ingestelde NAC, volledig tegen de verhouding in, door een counter in de tweede helft op voorsprong, via Hooi. De kleurrijk uitgedoste NAC-supporters vierden de 1-0 met een polonaise.

De mannen van Fräzer lieten het er niet bij zitten en zetten nog een tandje bij. Zo wisten ze met vechtvoetbal de 1-1 af te dwingen, via Alberg. Verder kwam ADO niet.

We genoten na de wedstrijd nog van een hapje en een drankje in het sponsorhome, waar het goed toeven was.

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.