Zo eens in de drie, vier jaar moet ik als internet professional naar de winkel om een nieuwe PC te kopen. Ik moet immers bijblijven, althans dat houdt ik mezelf natuurlijk slim voor. De werkelijkheid is dat ik nog best een jaartje vooruit had gekund met mijn Dell desktop computer van vier jaar oud. Maar dat is achteraf gepraat, want een nieuwe glanzende kast staat alweer tevreden te snorren onder mijn bureau.

Hoewel het wel een beetje nerdy is om je nieuwe systeem op het web te showen, doe ik dat toch. Had ik vorige keer namelijk nog een saaie kant-en-klare oplossing gekocht, dit keer ben ik voor zelfbouw gegaan. Een goede keuze, want tegenwoordig is het zelf bouwen van een PC een fluitje van een cent en het is leuk om te doen. Binnen een uurtje kon ik al gaan beginnen om Windows Vista te installeren.

PC componenten

Ik heb qua onderdelen geprobeerd een stille PC te creëren die daarnaast voorbereid is op de toekomst. Op dit moment bleek dat na enig onderzoek in te houden (hardware analfabeten mogen dit stukje overslaan): een Quad Core Intel CPU, 2 GB DDR2-800 geheugen, een P35 moederbord, een Raptor 10.000RPM SATA harddisk en GeForce 8800 videokaart.

Vooral de processor koeler (hip genaamd de Mugen Scythe) viel me op, dat is een waar monster. Elke keer als ik een PC ga kopen wordt de koeler weer groter. Ben benieuwd wanneer je een gratis koelkast bij je PC krijgt.

Scythe

Het installeren zal nog wel even in beslag nemen, alle gegevens en programma’s moeten van de oude naar de nieuwe PC gezet worden. Dan nog een leuk spelletje erop zetten (World in Conflict) om het optimale uit de grafische mogelijkheden te halen. Want patience gaat wel soepel maar daar doe ik het niet voor 😉

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.