Letterlijk en figuurlijk vuurwerk op het veld. Onrust op de tribunes. Het afscheid van Memphis Depay bij PSV en het afscheid van een bewogen seizoen voor ADO Den Haag. Er was zondag weer genoeg te beleven in het Kyocera Stadion.

Mijn eerste seizoen met een seizoenkaart bij ADO Den Haag zit erop. Ik ben diverse wedstrijden gaan kijken. Het voetbal was niet altijd goed. Maar sfeer en strijd vergoeden veel.

De wedstrijd ADO-PSV

Het stadion was voor deze laatste wedstrijd volledig uitverkocht. Er was van alles georganiseerd. Een DJ zweepte het publiek op en er werd vuurwerk afgestoken op het veld. Goed bedoeld, maar niet goed uitgevoerd. De kunstgrasmat van ADO Den Haag vatte vlam en een flinke emmer water moest eraan te pas komen. Een zwarte schroeiplek op het kunstgrasveld bleef achter.

De doelstelling van de club was al behaald, namelijk het voorkomen van degradatie. PSV was al kampioen. Desondanks gingen beide teams er vol in, wat het schouwspel ten goede kwam.

Aleksandr Iakovenko opende de score namens Den Haag met een knap schot. PSV maakte gelijk via Luciano Narsingh na een schitterende aanval, waarvan Memphis Depay aan de basis stond. Na rust bracht Danny Bakker de thuisclub weer op voorsprong. PSV antwoordde via Luuk de Jong, die op aangeven van Depay de 2-2 binnenschoot. Dit leek ook de eindstand te worden, wat ik wel prima vond, aangezien ik beide clubs een warm hart toedraag. PSV bewees echter in de blessuretijd een kampioensploeg te zijn. Wijnaldum was het die de winnende 2-3 op zijn naam zette.

Onrust

Het stadion was uitverkocht voor deze wedstrijd en de entourage was goed. Er waren vlaggen en spandoeken tevoorschijn gehaald, wat een erg mooi schouwspel was.

Tijdens de wedstrijd ging het echter toch nog mis op tribune Midden-Noord. Een groepje supporters ging met elkaar op de vuist, schijnbaar vanuit het niets. Na een paar minuten knokken werden de gemoederen gekalmeerd. De wedstrijd ging gewoon door en de meeste toeschouwers zullen niets gemerkt hebben. Maar het is toch jammer dat dit soort incidenten blijkbaar nog niet uitgebannen zijn.

Het seizoen

brasserie-sq-2Ik heb zeven thuiswedstrijden bezocht dit seizoen. De eerste wedstrijd tegen Feyenoord ging ongelukkig met 0-1 verloren. Tegen Dordrecht en Willem II zag ik het team van trainer Henk Fräzer verdienstelijk winnen, met respectievelijk 2-0 en 3-2. De wedstrijd tegen NAC was bijzonder spannend en eindigde eveneens in 3-2, door een doelpunt van Kramer in de blessuretijd. SC Heerenveen won onverdiend met 0-1. Gelukkig werd daarna FC Utrecht eenvoudig opzij gezet met 2-0.

Zo waren de prestaties op het veld wisselvallig, maar het was altijd een belevenis.

Toegegeven, de ‘business seats’ bevielen prima. Een echte voetbalsupporter geeft wellicht de voorkeur aan staanplaatsen, een met water aangelengd biertje en een klef broodje kroket in de rust. Maar ik kan het eten in de Brasserie, de comfortabele stoeltjes en het biertje in de Business Club wel waarderen.

Wie weet wat er volgend seizoen met de Chinese miljoenen gaat gebeuren. Ik ben er dan in ieder geval weer bij!